< Terug

Welkom Budi!

6 juli 2012


Welkom Budi!

Na het vertrek van onze vijf dames uit de Egyptische tempel naar Planckendael, wordt de tempel in Antwerpen nu stapsgewijs ingenomen door puberende olifantenstiertjes. Budi is de eerste gast. Dit stiertje is vier jaar oud. Hij arriveerde vandaag uit de Zoo van Dublin. Hij heeft de overzet met de veerboot goed doorstaan en krijgt nu alle tijd om te wennen aan zijn nieuwe verblijf. Vanaf zaterdag 7 juli speelt hij buiten. 


Zelfzekere jongeheer

Budi is geboren op 17 februari 2008 in de Zoo van Dublin. Zijn moeder heet Yasmin en zijn vader is Alexander. Onze eigen Kai-Mook heeft dezelfde papa. Hij is dus haar halfbroertje. 
Budi is een knappe, enorm zelfzekere jongeheer. Met zijn twee lange slagtanden springt hij er echt uit. Het liefst van al duikt hij in het zwembad of crost hij door het zand. Trainingen met Budi verlopen doorgaans ook heel vlot, hij is een goede leerling en leert snel bij. Hij weegt maar ‘een paar’ kilo’s meer dan Kai-Mook: in april 2012 woog de jongeman 1578 kg, terwijl er bij zijn halfzus 1377 kg op de weegschaal verschijnt. 


Kameraadjes op komst

Nog een kleine week wachten en dan krijgt Budi gezelschap. Op donderdag 12 juli komt Ming Jung - onze tweede olifantenpuber van 5 jaar uit de Zoo van Keulen - de tempel bevolken. In de herfst volgt dan nog een derde olifantje, Bun, 5 jaar, uit de Zoo van Tbilissi in Georgië. 
Budi verblijft tijdelijk bij ons. Hij is op doorreis naar Denver en vertrekt waarschijnlijk in de loop van de winter naar Amerika. 

Aangepaste tempel 

De Egyptische tempel werd aangepast naar pubermaten. Het hekwerk in de binnenverblijven kreeg een extra versteviging zodat de graaiende slurven geen verzorgers bij de lurven kunnen nemen. De middelste stal is zo omgebouwd dat ze dienst kan doen als verzorgingsstal. Het laden en lossen van olifanten wordt zo vergemakkelijkt. 


In volle was

Vanaf 10 jaar zijn stieren geslachtsrijp, dan zullen  Ming Jung en Bun wellicht Antwerpen verlaten om zich bij een kudde te voegen en zich voort te planten. De stamboekhouder van deze bedreigde diersoort, de dierentuin van Blijdorp, bepaalt wie er met wie mag paren. 

Welkom Budi!
Welkom Budi!
Welkom Budi!
Welkom Budi!
< Terug