Op bezoek bij Kai-Mook

RONDLEIDING IN PLANCKENDAEL

Ooit al eens een luxehotel voor olifanten bezocht? Dat kan in Planckendael. Daar heet Kai-Mook je welkom in haar gloednieuwe verblijf, waar ze nu samen met haar familie gaat wonen.

Het nieuwe vijfsterrencomplex van de olifanten!

Kai-Mooks nieuwe tempel is uniek in Europa, en dat zie je. De olifantentempel heeft heel wat technische snufjes en gadgets. Je merkt meteen dat dit gebouw tegen een stootje kan. Dat moet ook wel, want een olifant kan tot 15 ton duwkracht produceren.

Wie draagt de broek?

Van op het terras van de lodge bestudeer je de verschillende olifanten. Je herkent Kai-Mook, haar mama, zus en tantes. Wie van hen gaat graag op avontuur? Wie is de baas in huis – of beter gezegd: de bazin? En uiteraard krijg je veel leuke anekdotes over onze olifanten te horen. Je leert ook het verschil tussen Indische en Afrikaanse olifanten.

Kerala

In het Keraladorp, een bergdorp uit de Zuid-Indische deelstaat Kerala dat op ware grootte is nagebouwd, krijg je te zien hoe mensen en olifanten in de natuur samenleven. Dat is niet altijd even makkelijk, maar organisaties zoals het ANCF en de KMDA leveren daartoe een belangrijke bijdrage. Hun doel is de prachtige Indische olifant te redden en de mensen ter plaatse een beter leven te geven.

Het “Kai-Mook bezoek” is een echte aanrader voor elke dierenliefhebber. De rondleiding is leerrijk en boeiend tegelijk. Zowel kinderen als volwassenen zullen een fijne tijd beleven.

Praktische informatie Rondleiding “Kai-Mook bezoek”

  • Dagelijks vanaf 30 juni tot en met 2 september 2012, van 3 september 2012 t/m 31 oktober 2012 enkel in het weekend
  • Rondleiding start om 11u00 en 14u00
  • Duur: ongeveer 45 minuten
  • Start aan het gidsenlokaal bij de neushoorns
  • Prijs (exclusief toegangsticket Planckendael): €5,00 aan de kassa op de dag van de rondleiding (op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn)
Elephants