In België profiteer je als ouder van extra financiële steun om je kind te onderhouden. Maar soms kan het moeilijk zijn te beslissen aan wat je dit besteed. Speelgoed, kledij of sparen…er zijn alvast talloze mogelijkheden, misschien zelfs net wat te veel. Daarom tips nodig? Hier zijn er enkele die je wellicht verder helpen.

1. Kinderopvang

Bouwen jij en je partner momenteel druk aan je carrière? Met kleine kinderen in huis is dit soms allesbehalve evident. Ze naar de crèche of kinderopvang sturen, lijkt wellicht de ideale oplossing, maar dan kom je het kostenplaatje te weten…En dat kan tegenvallen. Reserveer daarom eventueel een deel van de kinderbijslag hiervoor. Zo wordt die kost al wat draaglijker. 

2. Spannende ervaringen

Je wil natuurlijk dat je kinderen later even spannende verhalen te vertellen hebben als jij. Zet daarom ook een deel van het bedrag opzij voor leuke uitjes zoals een bezoek aan het dinomuseum, theaterkaartjes, reizen enzovoort. Op die manier doen ze ervaringen op en leren ze enorm veel bij, zelfs de dingen die ze niet op school zouden leren. Met andere woorden bouwen ze zo een grote algemene kennis op die handig is voor later.

3. Technologie

In het huidige tijdperk is technologie natuurlijk niet meer weg te denken. Het zou dan ook zonde zijn als je kinderen niet de middelen hebben om hiermee te leren werken. Besteed je een deel van de kinderbijslag aan digitale apparatuur zoals een tablet, dan bereid je hen alvast voor op de toekomst. Doe je dit niet, dan loop je het  risico dat ze hier later te weinig van begrijpen. Het is natuurlijk wel belangrijk een gulde middenweg te vinden, want te veel schermtijd is ook niet gezond. Een beperking opleggen is dus geen slecht idee.

4. Kunsteducatie

Ten vierde horen de kinderen zich zo veel mogelijk uit te leven. Dit kan door ze kunstlessen te laten volgen of hen mee te nemen naar een creatieve workshop. Ook weer zaken met misschien een hoger kostenplaatje, vergeet dus zeker niet om je kinderbijslag aan te vragen. Zo gun je hen de kans om hun creatieve vaardigheden te laten ontwikkelen.

5. Sparen

Vergeet tot slot niet om een deel van het bedrag opzij te zetten voor later. Dit kunnen ze dan over enkele jaren spenderen aan iets wat ze nodig hebben. Zo voorzie je een klein duwtje in de rug, want zoals ze zeggen, wordt het leven er niet goedkoper op.